Paketići za romsku djecu

0
266

U susret novogodišnjim praznicima, uručeni su paketići za 12 mališana romske populacije sa područja opštine Prnjavor.

U vrijeme darivanja i dobrog raspoloženja, predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić podijelio je novogodišnje paketiće romskoj djeci opštine Prnjavor. Ovakva praksa traje duži niz godina, a Simić ističe da predstavnici opštinske vlasti imaju odličnu saradnju i komunikaciju sa Udruženjem roma u ovoj opštini.

“Kao i u proteklom periodu, opština Prnjavor povodom novogodišnjih praznika, organizuje prijem za djecu romske populacije. Danas smo uručili paketiće za 12  mališana”, istakao je Simić.

Iako su mnogi bili odsutni zbog školskih obaveza, oni najmanji bili su prisutni i sa osmjesima i radošću primili paketiće pripremljene upravo za njih. Iz Udruženja Roma ističu da su zadovoljni kada je u pitanju obrazovanje djece te nailaze na otvorena vrata opštine Prnjavor koja svake godine obezbjeđuje školski pribor i knjige za školarce ove populacije.

“Zahvaljujem se načelniku opštine i predsjedniku Skupštine opštine što već 15 godina uljepšavaju novogodišnje praznike dodjelom paketića za našu romsku djecu. Ovo je postala već tradicija, i lijepo je što neko misli na nas i na našu djecu”, rekao je predsjednik Udruženja Roma opštine Prnjavor Nenad Mirković.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić, poželio je svim mališanima srećnu novu godinu i uputio želje da budu dobri učenici, ali prije svega i dobra djeca.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here