Pamela Anderson: Nisu žene silovane, same su krive

0
521

Mene je moja majka učila da ne odlazim u hotel sa strancima, izjavila je bivša Playboy zečica Pamela Anderson (51).

Tom izjavom je rekla svoje iskreno mišljenje o ‘MeToo’ pokretu u kojem navodno silovane žene žele stvoriti svijest o njihovom problemu. Istaknula je da joj je sve to malo previše i da bi se žene trebale malo više pobrinuti o vlastitoj sigurnosti.

“Vjerovatno će me ubiti jer sam rekla što mislim, ali ovaj feminizam zna otići predaleko. Ja sam feministkinja, ali mislim da je ovaj treći talas feminizma dosadan i da paralizuje muškarce”, objasnila je Pamela u australskoj televizijskog emisiji.

Pokret je započeo nakon optužbi protiv producenta Harvija Vajnstina (66), nakon čega se više stotina žena javilo sa svojim pričama o navodnom silovanju. Komičar Bil Kozbi (81) zbog takvih optužbi završio je u zatvoru. Posljednjih mjeseci sve je više slavnih osoba koje govore protiv pokreta, uključujući i glumicu Lindzi Lohan (32).

“Ako muškarac više ženi ne može reći da izgleda lijepo, mislim da je to sra*e. Jer to je samo ljudska interakcija, a gdje bismo bili bez da se možemo diviti drugom ljudskom biću”, rekla je britanska TV voditeljka Melani Sajks (48) koja je takođe protiv ‘MeToo’ pokreta.

PODIJELI