Pandurevićeva uputila pismo Dodiku: Vaša politika bi mogla izazvati ljudske žrtve

0
392

Aleksandra Pandurević, predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputila je pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku u kojem ga je upozorila da bi njegova politika mogla izazvati i ljudske žrtve.

Pandurević je za N1 potvrdila vjerodostojnost pisma.

U pismu je, između ostalog, sugerisala Dodiku da on kao predsjednik RS stavlja mete na leđa njoj i njenim kolegama.

Pandurević je istakla da joj je sigurnost više puta bila ugrožena od strane “pristalica Milorada Dodika”, te da je “šef poslaničkog Kluba SNSD-a vrijeđao i udario samo zbog pitanja o kupovini zgrade za NOS na Palama.”

Poslanica u Parlamentu BiH je istakla da politički obračuni izlaze iz okvira normalnog, te se vode kroz “kampanje linča, laži, prljavštine i ugrožavanja sigurnosti”.

Pandurević je, između ostalog, Dodiku napisala da bi mu sve možda i mogla oprostiti, ali da suze svoje majke ne može, kao ni “politički primitivizam i potpuno urušavanje sistema vrijednosti.”

Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (PSOEBS) Aleksandra Pandurević i njen zamjenik Halid Genjac učestvovaće 13. i 14. marta u Bakuu u radu međunarodne konferencije posvećene ulozi parlamentaraca u podsticanju ekonomske saradnje i veza u oblasti kulture duž Puta svile.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here