Papa: Oni koji grade zidove biće ZATVORENICI ISTIH

0
353

Politički lideri koji žele da grade zidove i druge barijere da bi odvratili migrante, “završiće kao zatvorenici zidova koje su izgradili”, poručio je papa Franja.

Papa je ovo izjavio novinarima u avionu kojim se vraćao iz posjete Maroku, odgovarajući na pitanje o migracijama i prijetnji američkog predsjednika Donalda Trampa da će zatvoriti južnu granicu sa Meksikom.

– Oni koji grade zidove, bilo da su oni od cigala ili bodljikave žice, završiće kao zatvorenici zidova koje su izgradili – rekao je papa Franja.

On je rekao da razumije da, što se tiče problema migracija, vlada ima “vruć krompir” u rukama, ali smatra da se se to mora riješiti na drugačiji način, humano, a ne bodljikavom žicom, prenosi Rojters.
– Sa strahom nećemo napredovati, sa zidovima ćemo ostati zatvoreni unutar njih – istakao je papa.

On je ocijenio da bi bogate zemlje trebalo da pomognu u eliminisanju uzroka migracija, kao što su siromaštvo, rat i politička nestabilnost.

– Migranti bi trebalo da budu prihvaćeni, zaštićeni i integrisani, a ako neka zemlja ne može da izađe na kraj s njihovim brojem, migrante bi trebalo da prihvate druge zemlje – dodao je papa.

(Blic)

PODIJELI