Parastosom počelo obilježavanje Dana policije u Banjaluci

0
150
Služenjem parastosa kod Centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske danas je u Banjaluci počelo centralno obilježavanje 4. aprila – Dana policije Srpske kojem prisustvuje srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Nakon parastosa kod Centralnog spomen-obilježja vijence će položiti ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Prethodno je za sve poginule pripadnike Policijske uprave Banjaluka jutros služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće u ovom gradu povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske.

Pomen je služen kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske uprave.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na njenom čelu je direktor Policije, a trenutno tu dužnost obavlja Siniša Kostrešević.

Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promjenama iz 2017. godine naslijedile nekadašnje centre javne bezbjednosti.

Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.

FOTO: RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here