Pašalić: Cilj da se imovina Srpske otme

0
287

Cilj je da se imovina Republike Srpske otme, rekao je za ATV ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić nakon što je Ustavni sud BiH utvrdio da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Srpske.

“Nas ova odluka ne iznenađuje. Mi smo navikli na ovakve odluke kad je u pitanju Ustavni sud BiH. Ja sam negdje u martu mjesecu na jednom gostovanju nakon same apelacije koju su podnijeli apelanti pretpostavio da će ova odluka biti ovakva. Ono što nam nije jasno koje su odredbe ustvari proglašene neustavnim jer u apelaciji je cio zakon bio osporen”, rekao je Pašalić.

“Jasno se navodi u samoj apelaciji koja je krajem febrauara upućena od strane federalnih delagata Vijeća naroda Republike Srpske da oni osporavaju cio zakon, a ne neki određeni član kao što je to bio u Zakon o poljoprevrednom zemljištu član 53. Ovo je još jedan pokušaj da se imovina Republike Srpske otme,” kaže Pašalić.

On je rekao da je vrijednost šuma Srpske oko 7 milijardi maraka.

“Cilj je da se nadležnosti nad upravljanjem šumama Republike Srpske prenesu na nivo BiH. Ono što mogu u ovom trenutku da kažem da ćemo mi sigurno naći način da naši vlasnici i privatni vlasnici, naši drvoprerađivači koji koriste taj resurs, ni na koji način ne budu oštećeni”, rekao je Pašalić za ATV.

Pašalić je istakao da će se stvari odvijati kao i dosada.

“Kad bude jasno rečeno koje su to odredbe, šta se smatra neustavnim, mi ćemo se preciznije oglasiti, a posebno kada pročitamo obrazloženje ove odluke”, naveo je ministar Pašalić.

PODIJELI