Patrijarh Irinej: Za Srbe najvažnije jedinstvo, vjera u boga i ljubav prema otadžbini

0
631
BANjALUKA – Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je večeras u Banjaluci da je za srpski narod najvažnije jedinstvo, vjera u Boga i ljubav prema otadžbini.

“Drago mi je što sam i ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj da zajednički proslavimo Dan Republike. Najpotrebnije nam je zajedništvo, a Republika Srpska prevladava sve teškoće zato što je stala uz Gospoda Boga”, rekao je patrijarh Irinej nakon što je u Crkvi Svete Trojice služena doksologija u čast njegovog dolaska.

On je istakao da je veoma važno to što su mladi ljudi posvećeni Bogu.

“Republika Srpska je srpska država, a u našim srcima kuca ljubav prema srpstvu i Svetome Savi”, rekao je patrijarh Irinej.

On je okupljenim vjernicima i funkcionerima Srpske poželio srećan Dan Republike.

Vladika banjalučki Jefrem izrazio je zadovoljstvo što je patrijarh Irinej i ove godine sa srpskim narodom u Republici Srpskoj.

“Vaša svetosti, dobro došli u Banjaluku i Republiku Srpsku. Osjećamo se privilegovanim što se molite za nas u Srpskoj, što nas učite i vodite”, rekao je vladika Jefrem.

On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj uvjeren da nije sam i ostavljen.

Doksologiji u Crkvi Svete Trojice prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, vladike Srpske pravoslavne crkve /SPC/, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić, kao i brojni vjernici.

PODIJELI