Pavić: Očigledno nismo dobro “provjetrili” DNS

0
269
U DNS-u danima ključa. Nezadovoljstvo pojedinih funkcionera ove stranke  eksaliralo je zbog imnenovanja Draška Aćimovića kao kandidata za ministra u Savjetu ministara BiH.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić prvi put  je otvoreno priznao da će partiju na čijem je čelu napustiti pojedini  funkcioneri koji kako je rekao sebe vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci. Vrata su im širom otvorena, poručuje to Pavić u intervjuu za Nezavisne novine. U DNS-u,  poručuje još Pavić slijedi ”provjetravanje”.

Lider DNS a Marko  Pavić, ipak, za ATV  nije želio da  otkrije o kojim članovima partije je riječ niti da dodatno pojasni šta znači dodatni provjetravanje.

Više nemamo međusobnih razmirica, a nekome to očigledno ne godi. Vjerovatno nismo dobro provjetrili DNS. Činjenica je da nas napušta jedan broj funkcionera koji sebe vide u nekom biznisu preko DNS funkcija. DNS to ne prihvata i dolazi u sukob s takvima“, poručuje Pavić.

Pavić podsjeća da je imenovanje Draška Aćimovića  bio jednoglasan i zvaničan stav Predsjedništva i Kolegijuma DNS-a.

Saglasnost su, ipak, najprije povukli članovi Predsjedništva  Nenad Nešić, Slavko Gligorić, pa i potpredsjednik partije Darko Banjac. Gligorić nije želio da komentariše ko bi mogao da bude isključen iz partije, ali ne isključuje mogućnost  da to bude upravo on.

I nisu se pobunili samo članovi Predsjedništva DNS-a, nego i šest od ukupno devet  predsjednika regionalnih odbora. Lider stranke tvrdi i da do razilaženja dolazi u vrijeme kada su odnosi sa SNSD-om krenuli uzlaznom putanjom i to, smatra, očigledno, nekome smeta.

Milorad Dodik još juče je poručio da SNSD sa trenutnom situacijom u DNS-u nema nikakve veze i da od njih očekuje konačan prijedlog za poziciju u Savjetu ministara. A dok Marko Pavić tvrdi da nema povlačenja odluke da Aćimović ispred DNS-a  zauzme  fotelju ministra za izbjeglice i ljudska prava, u dopisu koji potpisuje više od 40 istaknutih članova, navedeno je da je odluka nepromišljena i štetna, smatrajući da Aćimović ne može da zastupa interese Republike Srpske, pa i upozorava da  stranku može uvesti u još jedan raskol.

Mlađen Božović, Crnogorac iz Istočne Ilidže, ipak je, najbliži je funkciji ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, uz punu podršku visokih funkcionera i članstva DNS-a, a u igri je i  Dragan Jokić. Prošlost Draška Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a,  lobiste NATO puta  i unitarne BiH,  glavni je kamen spoticanja, tvrde članovi partije, zbog kojeg njegovo imenovanje ne bi imalo smisla.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here