PDP promovisao svoje tri ključne politike

0
1279

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da su smanjenje poreza i doprinosa da bi se stimulisalo zapošljavanje ljudi, uvođenje dvije stope PDV-a i progresivne stope oporezivanja imovine, kao i uvođenje zakona o luksuzu, samo neke od ekonomskih mjera za koje se zalaže ova partija.

„Treba uvesti dvije stope PDV-a, uvesti zakon o luksuzu i posebne akcize na luksuzne proizvode koje sada ne postoje, jer nije logično da invalid koji kupi protezu plati 17 odsto za budžet, isto kao i neko ko kupi `mercedes`“, izjavio je Ivanić na večerašnoj javnoj tribini PDP-a u Prnjavoru.

On kaže da u Srpskoj ima 40 odsto više stanova nego domaćinstava,što znači da pojedinci imaju više stanova, zbog čega treba uvesti progresivnu stopu oporezivanja imovine, a da oni koji imaju više plaćaju taj porez po većoj stopi.

Ivanić napominje da je ekonomija oblast kojoj ova stranka pridaje najviše pažnje, ali se zalaže i za borbu protiv kriminala i korupcije, te za socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

„Mi smo već promovisali zakon o zabrani nepotizma u institucijama Republike Srpske, jer smatramo da je nedopustivo da funkcioneri primaju svoje najbliže rođake na najistaknutija mjesta u državnoj administraciji. To treba zakonom zabraniti“, rekao je Ivanić.

On smatra da treba provjeriti imovinu političara, ali i oformiti nestranačku agenciju za borbu protiv korupcije, po ugledu na onu koja je bila u Srbiji.

Javnoj tribini, na kojoj su promovisane tri ključne politike PDP-a za predstojeće izbore, prisustvovali su i generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Švraka. /srna/

PODIJELI