Pehari Novljanima i selekciji Srpske

0
1329

U prnjavorskoj Sportskoj dvorani „Sloga“ sinoć (subota) završen je  8. Đurđevdansko-Vaskršnji karate turnir,koji je ove godine okupio oko 400 takmičara iz Republike Srpske,Federacije BiH,Srbije i Rumunije. Jednodnevna revija,kao najmasovniji godišnji sportski sadržaj na području naše opštine,imao je još svečanija obilježja,jer KK „Ipon“ obilježava 20 godina postojanja.

karate milanlkovic lijevo i jankovicPrvo mjesto u ekipnoj konkurenciji  i vrijedan pehar osvojili su članovi KK „Rajko Crnobrnja-Gligo“ iz Novog grada .Nagradu je predsjedniku novljanskog kluba Aleksandru Jankoviću uručio predsjednik Izvršnog odbora KK „Ipon“,Dragan Mlanković (na slici).Drugo mjesto osvojila je dobojska „Sloga“,a tzreće „Tigar“ iz Teslića.Klub domći nastupao je van konkurencije,što je i praksa na ovakvim smotrama.

Održan je i Kup nacija,na kome  je prvo mjesto osvojila selekcija  Republike Srpske jedan,u sastavu Mladen Ćulum,Milan Beribaka i Nikola Poluga,ispred Republike Srpske dva (Danijel Gatarić,Duško Preradović,Milan Ivanić) i repreznentacija Srbije i Rumunije.

Turnir je veoma dobro organizovan,na zadovoljstvo sportista,gledalaca i vrijednih aktivista prnjavorskog „Ipona“.Sinoć je u hotelu „Siti“ održano zajedničko druženje učesnika,na kome su dogovoreni i novi oblici saradnje klubova.Naredna iskušenja karatisti Srpske imaće već u junu,na prvenstvu Evrope u Rusiji. /R.P./

PODIJELI