Petnaest godina pravi kafu, nikad je nije popio

0
862

Aleksandar je šanker već 15 godina i napravio je toliko kafa da im se ne zna broj. A nikad u životu nijednu nije popio. Ovaj Prijedorčanin kaže da nema čak ni želju da je makar srkne.

“Ne, nikad nisam probao niti popio kafu. Nemam neki razlog, jednostavno me nikad nije privlačila kafa da je pijem iako s njom radim konstantno nekoliko godina ali ne pijem je”, kaže Aleksandar Zeljaja.

Gosti kažu da bolju kafu u gradu nisu popili a Aleksandar da je, vremenom, jednostavno usavršio zanat i da po izgledu, i mirisu, može da ocijeni kakva je. Dosad se niko nije žalio. I sigurno neće, kaže vlasnik lokala.

“To je jedinstven slučaj sigurno vjerujem i u regiji da jedan tako dobar šanker pravi vrhunski espreso a da ga nikad u životu apsolutno nije niti probao. Svi su jako zadovoljni, nikad nisu bile nikakve pritužbe, uvijek samo riječi hvale, sve pet. Savršenstvo”, kaže Goran Radaković.

Goran i Aleksandar pokušali su da izračunaju kolikom je broju šoljica kafe šanker, dosad, odolio. Na kraju nisu uspjeli pa je pala odluka da mu lokal dodijeli broj – okruglo milion. Sada se šale i kažu da imaju vlastitog milionera koji bi mogao da, kafom, privuče i nove goste.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here