Petrović sedmi na ”Tennis Race Europe” listi za 2018 godinu

0
504

Dražen Petrović teniser TK “OLIMP 2000” iz Prnjavora proteklog vikenda igrao je završni Evropski masters u Italiji-Reggio Calabrijia.

U četvrt finalu žrijeb ga je spojio sa prvim nosiocem Stefanom Popovićem iz Srbije poslije lošijeg starta i izgubljenog prvog seta 1:6, takođe i drugi set je Dražen gubio 1:3 i 3:5 kada je Stefan servirao za meč Dražen je napravio preokret i osvojio drugi set sa 7:5.

Treći set ništa manje zanimljiv poslije 1:3 Dražen stiže do 5:5, Stefan pravi brej 5:6 i po drugi put servira za meč a Dražen ponovo vraća brejk i poravnava na 6:6, dok je tokom odlučujućeg taj brejka trećeg seta više sreće imao Stefan i osvojio sa 7:4.

Tokom drugog seta Dražen je zaradio povredu zadnje lože iako je povrijeđen odigrao je hrabro čitav meč. U dogovoru sa fizijatrom mastersa i trenerom reprezantacije Bosne i Hercegovine Željkom Petrovićem, Dražen je naredni meč predao zbog povrede.

U kalendarskoj 2018 godini i rezultatima koje je postigao osvojivši dva Tennis Europe turnira Zenica i Veli Lošinj te tri finala Čakovec, Sarajevo i Barselona Dražen je proglašen kao Evropski teniser sa najvećim napredakom u 2018 godini gdje je od 1 maja sa 146 mjesta na Race Evropske liste 2018 godinu zvršava na nevjerovatnom 7 mjestu.

Ovo je ujedno bio i poslednji turnir za ovu godinu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Teniskom savezu BiH i MI „Trivas“ za odlazak na Evropski Masters a tokom godine Kabinetu predsjednika Republike Srpske, Ministarstvu Porodice Omladine i Sporta Republike Srpske koje stipendira Dražena i Načelniku Opštine Prnjavor Darki Tomašu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here