Plagiranje Prnjavorčanina prof.dr Mile Vasića hit na internetu – HDZ kopirao program iz Prnjavora?

0
1222

Dugo je hrvatska desnica čekala program Tomislava Karamarka. Lider HDZ-a ga je najavljivao kao spektakularan plan oporavka zemlje koji su mu pripremili stručnjaci iz njemačkog instituta za privredu. Kada je napokon svjetlo dana ugledao program pod imenom 5+, umjesto Minhen, hrvatski mediji su u njemu prepoznali Prnjavor.

Upravo je izborni program pod imenom 5+ na prošlogodišnjim izborima u Republici Srpskoj predstavio profesor Mile Vasić, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Sličnost HDZ-ovog programa sa platformom koju je postavio Vasić ne prestaje samo na imenu platforme. Vizualni identitet upadljivo je sličan: i na jednom i na drugom dominira broj 5, pozadina je plava, a tu su i boje državne zastave samo su, naravno, drugačije poredane.

“Imao sam nekoliko poziva iz Hrvatske koji su tvrdili upravo to, iskreno nisam imao vremena da čitam program HDZ-a – vidio sam broj pet koji dosta slično izgleda, ali broj kao broj, on ne mora da znači da je neko nešto plagirao. Ako je neko pronašao nešto zanimljivo i korisno što bi mogao da primjeni, nemam ništa protiv”, rekao je profesor Mile Vasić.

HDZ Mile Vasic

Za Karamarka, riječ je o još jednom niskom udarcu vlasti. U svom saopštenju su kratko poručili da oni koji nemaju program vrijeđaju i bave se tuđim. Osim u Njemačkoj, sastavljali su ga i HDZ-ovi ljudi sa terena, a i ako ima sličnosti, ona nije bitna jer će svoj sud o programu 5+ uskoro dati birači.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

atvbl.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here