PLANIRAN UPIS 216 UČENIKA

0
722

Centar srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru planira upis 216 učenika prvog razreda, a od naredne školske godine, zbog velike zainteresovanosti, uvode se dva nova zanimanja – kozmetički tehničar i frizer.

Direktor ovog centra Mirela Milijaš rekla je novinarima da su odlučili udovoljiti budućim učenicima i uvode zanimanja koja su, nakon najnovije ankete sprovedene među učenicima osnovnih škola, izazvala veliko interesovanje.

Ona je navela da je planiran upis po jednog odjeljenja kozmetičkog tehničara i frizera, sa po 24 učenika.

Milijaševa je istakla da je, sa druge strane, evidentan pad zainteresovanosti učenika za struku poljoprivreda i prerada hrane, zbog čega naredne školske godine ovo zanimanje neće biti zastupljeno u nastavnom programu srednjoškolskog centra.

U struci mašinstvo planiran je upis 48 učenika prvog razreda, a zastupljena su zanimanja trećeg stepena stručnosti i to auto-mehaničar, limar, bravar-zavarivač i obrađivač metala rezanjem.

Isti broj učenika trebao bi da bude upisan i u dva odjeljenja elektrotehničke struke.

Za tri odjeljenja struke ekonomija, pravo i trgovina planiran je upis 72 učenika.

Upis u prnjavorski Centar srednjih škola “Ivo Andrić” biće obavljen 15. i 16. juna od 8.00 do 13.00 časova u prostorijama škole, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od virusa korona.

U prvom upisnom roku dokumentaciju mogu predati samo učenici koji upisuju zanimanja četvrtog stepena i imaju više od 60 bodova.

/Srna/

PODIJELI