Pobunjenici sa dvije rakete pogodili ambasadu Rusije u Siriji, na desetine povrijeđenih (VIDEO)

0
804
Dve granate koje su ispalili sirijski pobunjenici, pale su danas na teritoriju ruske ambasade u Siriji, ali niko nije povrijeđen u ambasadi, izjavio je prvi seketar amabasade Eldar Kurbanov. On je dodao da nema informacija o tome da li je otvarana vatra na demonstrante.

Ranije su strani reporteri javljali da ima na desetine povrijeđenih u napadu.

Sirijski pobunjenici su granate ispalili na ambasadu u jutarnjim satima, kada se ispred okupilo oko 300 pristalica vlade predsjednika Bašara el Asada kako bi izrazili zahvalnost Moskvi zbog intervencije u Siriji, kazao je Kurbanov za TASS.

Svjedoci su rekli za agenciju Rojters da su granate izgleda pale u zatvoreni park oko ambasade, ali da nisu pogodile zgrade.

AFP je javio da su okupljeni mahali ruskim zastavama i nosili velike slike ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Posmatrači Organizacije za ljudska prava rekli su da su projektili ispaljeni iz istočnog predgrađa, u kojem su utvrđenja islamističkih pobunjenika.

Ruska ambasada je bila i ranije napadana raketama. Jedan od napada bio je 21. septembra, devet dana pre početka ruskih vazdušnih udara u Siriji.

U maju je jedna osoba preminula od granata koje su pale u blizini, a druge tri su ranjene u aprilu, kada su granate pale unutar komleksa ambasade.

agencije

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here