Počela ljetna škola stripa

0
287

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru danas je u organizaciji Udruženje crtača i ljubitelja stripa Republike Srpske “Deveta dimenzija” počela Četvrta ljetna škola stripa.

Školu vodi strip crtač i član ovog udruženja Zdravko Knežević koji kaže da je zainteresovanost najmlađih Prnjavorčana i ovog ljeta velika.

“Imamo djece koja su učestvovala u prvoj strip školi i dolaze sve četiri godine, ali javljaju nam se i novi polaznici. Među ovom djecom ima dobrih strip crtača koji su puni entuzijazma” , rekao je Knežević.

On je istakao da djeca koja dolaze svake godine sada već samostalno rade svoje stripove koji su ranijih godina objavljivani u specijalizovanom časopisu ‘Parabelum’ , a prošle godine su bili izloženi na banjalučkom salonu stripa.

Knežević kaže da strip crtanje nije jednostavno, kao i da je za uspjeh potrebna i ljubav prema ovom načinu kreativnog izražavanja.

“Mora se stalno raditi, ali i objavljujući u časopisima morate pokazati drugima šta stvarate jer ste onda korak bliže ozbiljnim izdavačima koji vas lakše mogu primjetiti” , pojasnio je Knežević.

Škola crtanja stripa u Prnjavoru trajaće do kraja avgusta i besplatna je za sve polaznike.

Udruženje strip crtača Republike Srpske „Deveta dimenzija“ okuplja više od 100 članova iz cijele Republike Srpske.

(Izvor/Foto: Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here