Počela promocija programa podrške Vlade Mađarske

0
287

Program podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske danas će biti promovisan poljoprivrednicima u Prnjavoru i u Derventi, rečeno je Srni u Fondaciji za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus”.
Pomoć poljoprivrednicima Vlade Mađarske u Srpskoj (FOTO: ustupljena fotografija)

Promocija programa u Prnjavoru počela je u 10.00, dok je u Derventi zakazana u 14.00 časova.

U Fondaciji ističu da će promocija ovog programa biti nastavljena sutra u 10.00 časova u Doboju i u 15.00 u Donjem Žabaru.

U srijedu, 17. avgusta, će promocija biti u 11.00 u Bijeljini i u 15.00 časova u Brčkom.

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru realizacije prvog Programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj je prva faza podrške koju su u novembru prošle godine dogovorili premijer Mađarske Viktor Orban i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Prvi projekat podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj do 70 odsto subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje, a poljoprivrednici će moći da ostvare pravo na sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra.

PODIJELI