Počela redovna sjednica parlamenta Srpske: Poslanici o Prijedlogu zakona o utvrđivanju porijekla imovine

0
234

U Banjaluci je danas počela redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem su predloženom dnevnom redu Prijedlog zakona o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o fiskalizaciji.

Razlozi za dopunu Zakona o tržištu hartija od vrijednosti sadržani su u potrebi daljeg unapređenja tržišta ovih hartija, dok je suzbijanje sive ekonomije u Republici Srpskoj cilj Prijedloga zakona o fiskalizaciji.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije, kao i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu – prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, kao i Nacrt zakona o audio-vizuelnim djelatnostima.

Pred poslanicima je i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu.

Na predloženom dnevnom redu su i Izvještaj o poslovanju Investiciono – razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2020. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2020. godinu, kao i Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje”, a na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Pravilnik o platama u instituciji Ombudsmana za djecu.

PODIJELI