Počela sedma motorijada

0
1075

Nastupom četiri benda iz Banjaluke u prvoj polufinalnoj večeri takmičenja pod nazivom “Rat bendova” u Prnjavoru je počela 7. Motorijada.
Za naslov najboljeg rok benda sutra će se boriti još četiri benda iz Teslića, Glamoča, Goražda i Banjaluke, dok je finale predviđeno za subotu, 7.juna.

Ovogodišnja motorijada ima humanitarni karakter i održava se pod nazivom “Prnjavor svira za Šamac”.

Moto klub “Prnjavor 07”, koji je organizator ovog susreta, donio je odluku da sva novčana sredstva prikupljena na subotnjem koncertu grupe “Galija” usmjere u opštinu Šamac, kao pomoć tamošnjem stanovništvu koje je ugroženo polavama.

Predsjednik kluba Boro Mijić rekao je da je postojala izvjesna moralna dilema da li organizovati susret u uslovima kada se sumiraju štete nastale u poplavama.

“Kako smo već odavno sve bili pripremili odlučili smo da naš susret bude za opšte dobro i da pomoć pošaljemo stanovništvu Šamca. Naši prijatelji iz Ilirske Bistrice, Slovenj Gradeca, Maribora i Pleternice najavili su da će dopremiti humanitarne pakete. Ne znamo za sada o kojoj se tačno količini radi, ali ono što su nam rekli iz kluba iz Bistrice jeste da imaju više od tri tone pomoći”, naveo je Mijić.

Moto-susreti u Prnjavoru održavaju se do 8. juna u sportsko-rekreacionom centru “Borik”. /R.P./

PODIJELI