POČELA SJEDNICA, POSLANICI O UKIDANJU VANREDNOG STANJA

0
447

Narodna skupština Republike Srpske počela je danas posebnu sjednicu na kojoj će poslanici razmatrati Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

Na predloženom dnevnom redu su i potvrđivanje akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredaba sa zakonskom snagom, Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu – po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina /9048-VA/.

Sjednici prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, te predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Sjednica se održava u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

/Srna/

PODIJELI