Počelo drugo polugodište; MUP- vozači oprez!

0
866

U Republici Srpskoj danas je počela nastava u drugom polugodištu u 187 osnovnih i 93 srednje škole, koja završava najkasnije u petak, 22. juna.

Proljećni raspust trajaće od ponedjeljka, 2. aprila do petka, 6. aprila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na vozače motornih vozila da povećaju oprez u blizini škola i vrtića. Policijski službenici će, kao i prethodnih godina, prisustvom u blizini škola, te, prije svega, preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju.

“Policijski službenici će po potrebi regulisati saobraćaj, sankcionisati učinioce prekršaja i organizovati uklanjanje nepropisno parkiranih vozila”, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da će policijski službenici, s početka drugog polugodišta, vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na brzinu kretanja vozila i poštovanje odnosa vozač-pješak, a posebno na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj djece.

MUP Republike Srpske posebno skreće pažnju vozačima na povećanje opreza u vožnji za vrijeme loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, te apeluje da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

PODIJELI