POČEO SA RADOM “SPECIJALISTIČKI CENTAR BANJA VRUĆICA”- TESLIĆ

0
855

U Tesliću je danas otvoren “Specijalistički centar Banja Vrućica” u okviru istoimenog Zdravstveno-turističkog centra.

Direktor “Specijalističkog centra” Spomenka Paurević rekla je da ova ustanova pruža usluge primarne zdravstvene zaštite, kao i specijalističke – kardiologije, dermatologije, interne medicine, reumatologije, te radiologije.

“Prateći potrebe pacijenata nastojaćemo da im u dogledno vrijeme obezbijedimo adekvatnu zdravstvenu uslugu”, istakla je Paurevićeva.

Ona je dodala da je ova ustanova sklopila ugovor sa Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske, pa će zdravstvene usluge moći da koriste i osiguranici.

Direktor “Banje Vrućice” Dragan Bogdanić rekao je novinarima da će zdravstvene usluge u specijalističkiom centru, koji se nalazi u Ulici Svetog Save, pružati radnici “Banje Vrućice” i da centar nije konkurencija lokalnom Domu zdravlja, već se njihove usluge nadopunjuju.

On je naglasio da se ukazala potreba da građani zdravstvene usluge dobijaju u samom gradu, da ne bi bio remećen ustaljeni raspored prijema pacijenata u banjskom kompleksu.

“Ovo je naš doprinos u razvoju primarne zdravstvene zaštite, razvojem porodične medicine sa svim pratećim konsultantskim službama, stomatologijom. U naredna dva mjeseca otvorićemo i apoteku koja će raditi 24 časa”, naveo je Bogdanić.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj.

PODIJELI