Počinje akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

0
564

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske započelo je povodom početka nove školske godine Republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, s ciljem obezbjeđenja što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.

U okviru ove akcije pripadnici MUP-a Republike Srpske sprovešće različite planirane aktivnosti, a u prvoj fazi, prije samog početka nastave u školama, policijski službenici će obići sve škole, utvrditi vrijeme održavanje nastave, odnosno koji su periodu kada je najveće prisustvo učenika na putu od kuće do škole i nazad, kad su odmori i pauze, na osnovu ćega će biti planirano i pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola.

U zonama škola i urbanih područja biće pojačano prisustvo policijskih službenika, biće organizovane i školske patrole, a nadziraće se i regulisati saobraćaj sa akcentom na smanjenje brzine kretanja motonih vozila i omogućavanja bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenika. Planirana je i pojačana kontrola vozila koja vrše organizovan prevoz djece.

Istovremeno, u okviru akcije,u drugoj polovini septembra, policijski službenici će kroz edukativna predavanja, koja će biti organizovana u osnovnim školama, upoznati najmlađe učenike sa osnovnim pravilima bezbjednog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, navodi se u saopštenju MUP RS.

PODIJELI