Počinje kampanja “Budi vidljiv – ne budi figura”

0
315

Auto – moto savez (AMS) Republike Srpske organizuje republičku preventivnu kampanju “Budi vidljiv – ne budi figura”, čiji je cilj da se pješacima skrene pažnja na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom.

Kampanja će početi sutra u 10.00 časova u dvorištu banjalučke Osnovne škole “Miroslav Antić” u naselju Bistrica, podjelom slikovnica i bojanki “Deset lekcija koje život znače”, te razglednica, svjetloodbojnih privjesaka i drugih saobraćajno – obrazovnih materijala učenicima ove škole, najavljeno je iz AMS-a Republike Srpske.

Kampanja će trajati do 28. februara, a zajednički je sprovode AMS Srpske sa auto – moto društvima, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja, kao i lokalne zajednice.

Tokom trajanja kampanje “Budi vidljiv – ne budi figura” pješacima će biti ukazivano na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom, u noćnim i uslovima smanjene vidljivosti.

Pješaci će tokom kampanje biti podsjećani na njihovu obavezu upotrebe svjetloodbojnog prsluka i drugih sredstava za osvjetljavanje pješaka kada se kreću kolovozom izvan naselja, noću i u uslovima smanjene vidljivosti, kao i na poštovanje pravila saobraćaja koja se odnose na njihovo kretanje.

Kampanjom se želi uticati i na vozače kako bi smanjili brzinu kretanja i kretali se sa povećanim oprezom na dionicama puteva i zonama gdje se može očekivati povećano kretanje pješaka.

PODIJELI