Počinje vakcinacija trećom dozom protiv korone u Srpskoj

0
217

Vakcinacija trećom, buster, dozom vakcine protiv virusa korona prioritetnih grupa građana, kao što su osobe starije od 65 godina, te hronični bolesnici, počinje u ponedjeljak.

Potvrdili su ovo za “Nezavisne novine” u Institutu za javno zdravstvo RS, gdje su naveli da su već počeli sa prozivanjem ovih grupa građana na imunizaciju trećom dozom.

Istakli su da će one osobe koje su prve dvije doze vakcine primile u domovima zdravlja u RS, tamo će dobiti i treću dozu, prema planovima tih zdravstvenih ustanova.

“Domovi zdravlja u RS će planove praviti prema svojim kapacitetima, te pozivati građane na vakcinaciju trećom dozom”, navela je za “Nezavisne novine” Milka Mrđa, portparol Instituta za javno zdravstvo RS.

Kako su ranije saopštili u Institutu za primanje treće doze, potrebno je da prođe šest mjeseci od revakcinacije, te da će prvi na listi za primanje treće doze biti osobe starije od 65 godina, te hronični bolesnici.

“U оvоm mоmеntu, trеćа dоzа mоžе sе primјеnjivаti kоd osoba starijih od 65 godina starosti, korisnicima domova za stara lica, hroničnim bolesnicima stаnоvništvа, kоје su drugu dоzu primilе priје 31. mаrtа 2021. gоdinе”, naveli su ranije u Institutu.

Dodali su da treću dozu sada mogu primiti i osobe kоје rаdе nа rаdnim mјеstimа sа visоkоm izlоžеnоšću, kao što su medicinski radnici, osobe zaposlene u domovima za stara lica, te prosvjetni radnici.

NEZAVISNE
PODIJELI