Počinjeno 78 prekršaja u vezi sa mjerama prevencije virusa korona

0
679

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa sankcionisano 76 građana zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srpske, a izdata su i dva prekršajna naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije, saopšteno je iz republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a navode da je riječ o zabrani kretanja licima sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrani kretanja svim licima na javnim površinama u periodu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi nesmetanog obavljanja procesa rada /obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net i lica kojima MUP Srpske izda dozvolu za kretanje /potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem/.

Iz MUP-a apeluju na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa na teritoriji Srpske.

/Srna/

PODIJELI