PODIJELJENI NIKOLJDANSKI PAKETIĆI U PRNJAVORSKIM VRTIĆIMA (FOTO)

0
464

Praznične dane s kraja jedne i početka druge godine uvijek nam najavljuje Sveti Nikola Čudotvorac, zaštitnik mornara , djece i učenih ljudi , jedna od najčešćih srpskih slava. Nikoljdanu se ipak , najviše raduju djeca i to s pravom , jer sa Svetim Nikolom stižu i pokloni. Povodom Nikoljdana i dolazeće Nove godine, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik SO Prnjavor Željko Simić, posjetili su danas polaznike četiri prnjavorska vrtića, te ih obradovali slatkim paketićima.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je krsnu slavu JU Dječiji vrtić ”Naša radost”, kao i svim građanima opštine koji danas slave. Istakao je mu je ovo jedna od najljepših aktivnosti u toku godine, te naglasio da mu je drago da se tradicija nastavlja.

 

-Bilo mi je zadovoljstvo posjetiti četiri vrtića na području naše opštine, tri privatna i JU Dječiji vrtić ”Naša radost”, gdje trenutno ima 199 djece, dok u jednom privatnom ima 93, u druga dva po 60, i mi smo odlučili da na jedan simboličan način obradujemo sve mališane prigodnim paketićima za svetog Nikolu, ali i da im poželimo srećne novogodišnje i božićne praznike. Pohvalio bih upravu i sve zaposlene u  Dječijem vrtiću ”Naša radost” jer uslovi i odnos prema djeci su na jako visokom nivou, i to nisu samo moje riječi, već i roditelja, rekao je Tomaš.

Direktorica JU Dječiji vrtić ”Naša radost” Slobodanka Vasić čestitala je slavu svima koji danas slave i izrazila zahvalnost lokalnoj upravi opštine Prnjavor što već tradicionalno obraduju mališane prigodnim paketićima.

-Djeca sa nestrpljenjem očekuju našu krsnu slavu Svetog Nikolu, jer znaju da će biti nagrađeni što su tokom čitave godine bili dobri i vrijedni, istakla je Vasićeva.

Načelnik Tomaš  čestitao je pedagogu JU Dječiji Vrtić ”Naša radost” Ljubici Božunović na nominaciji za nagradu ”Najkreativniji nastavnik” i dodao da se vidi napredak vrtića u zadnje dvije godine, što su zasluge kompletnog rukovodstva, ali i Ljubice.

Nominacije za nagradu ”Najbolji inovativni nastavnik i nastavnica” za 2018 godinu stižu iz cijele BiH, bilo je preko 150 prijava iz svih nivoa obrazovanja, a Ljubica je prošla među top 10 kao jedina iz Republike Srpske u petoj kategoriji stručnih saradnika na nivou predškolstva.

Sveti Nikola je tako i ove godine obradovao najmlađe stanovnike opštine Prnjavor, a JU Dječiji vrtić ”Naša radost” je sa srećom i veseljem proslavila svoju krsnu slavu među mnogobrojnim zvanicama.

(prnjavorlive.info/Jovana Tošić)

Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here