Podrška formiranju Inicijativnog odbora za osnivanje zavičajne zbirke muzeja u Prnjavoru.

0
324

U kabinetu načelnika danas je održan sastanak, na kome se razgovaralo o formiranju Inicijativnog odbora za osnivanje zavičajne zbirke muzeja u Prnjavoru.

Prijedlog o osnivanju odbora podržao je načelnik opštine, te je dogovoreno da članovi budu stručnjaci iz oblasti istorije umjetnosti, teologije, geografije, istorije, antičke književnosti i demografije. Odbor će imati zadatak da pokrene inicijativu za osnivanje zavičajne zbirke muzeja u Prnjavoru. Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima sanacije zgrade „Vojnog odsjeka“ za potrebe muzejske postavke.

Predloženo je, da zavičajni muzej u Prnjavoru, na samom početku ima dvije postavke – etnološku i istorijsku. Etnološku postavku činilo bi šest tematskih cjelina, koje bi u potpunosti i autentično svjedočile o prošlosti i starom načinu života stanovništva Prnjavora i okoline (do 60–ih godina prošlog vijeka), dok bi istorijska postavka bila bazirana na važnijim datumima, odnosno godinama, koje su bitne za razvoj Prnjavora od njegovog postanka do danas. Opština Prnjavor

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here