Podvig prnjavorskog srednjoškolca – osvojio 99 od 100 bodova

0
1337

Na prijemnom ispitu za upis na Prirodno-matematički fakultet u Banjaluci,prnjavorski srednjoškolac Uros Malešević osvojio je 99 od stotinu mogućih bodova.Tako je bio ubjedljivo najbolji od svih zainteresovanih svršenih srednjoškolaca,a mnogi rezultat ovog 19.ogodišnjaka svrstavaju kao istinski podvig.

-Odavno sam zavolio računare,programiranje,matematiku.Još tokom srednjoškolskog obrazovanja mnogo sam trenirao matematiku,pripremajući se za prijemni ispit,što je donijelo očekivani rezultat.I sada,kada sam savladao tu prepreku oko upisa na fakultet,mnogo učim,jer želim da ostvarim cilj koji sam pred sebe postavio,kaže mladić rođen 22.septembra 1996.godine .

Urošev cilj je da postane profesor matematike i da svoje znanje prenosi na mlade u rodnom Prnjavoru.Za dosadašnja ostvarenja zahvalan je roditeljima,drugarima iz škole i profesorima,I njegov dvije godine stariji brat,Branimir,studira ,ali na banjalučkom Elektrotehničkom fakultetu.

Uz matematiku,koju je odabrao kao budući profesionalni poziv,Uroš značajan dio slobodnog vremena posvećuje muzici.Sa nekoliko kolega osnovao je  muzički bend,u kome svira bubnjeve,a posljednjih mjeseci radi i na klavijaturama.

-Da bi se stiglo do cilja,bilo koje vrste,nije dovoljan samo talenat.Čak smatram da su  mnogo važniji rad,upornost i istrajnost,kaže mladić koji živi u porodičnoj kući u Ratkovcu.

Ne propušta Uroš da pomene Milicu Đukić,takođe uspješnog matematičara,koja je učestvovala na tri posljednje svjetske Olimpijade mladih matematičara.

-Milica je zaista fenomen i zaslužuje sve pohvale za dostignuća tokom čtverogodišnjeg školovanja u prnjavorskoj Gimnaziji.Želim da i u Beogradu,tokom studiranja  matematike,bude jednako uspješna i da drugima  i dalje služi za primjer,zaključuje Uroš Malešević. prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here