Pogledajte policijsku potjeru za migrantima kod Banjaluke

0
526

Policija Republike Srpske aktivno je tragala za grupom migranata koji su koristeći vatreno oružje uspjeli da pobjegnu prilikom intervencije policijske patrole Policijske uprave Banjaluka u mjestu Klašnice.

RTRS je objavio eskluzivne fotografije i snimak helikopterske potjere Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Policijskoj upravi Banjaluka juče je prijavljeno da se u napuštenoj kuću u Klašnicama nalaze migranti.

Brzom intervencijom policije pronađeno 17 migranata, akcija završena

Brzom intervencijom pripadnika Policije Republike Srpske pronađeno je ukupno 17 migranata na širem području Klašnica, čime je potraga završena, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je naglasila da je o ovom događaju obaviještena Služba za poslove sa strancima, kao i tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je napad migranata vatrenim oružjem na policijsku službenicu okvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice za vrijeme obavljanja službene dužnosti.

Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da se u napuštenoj kuću u Klašnicama nalaze migranti. Prilikom policijske intervencije pripadnika Policijske uprave Banjaluka, migranti su, koristeće vatreno oružje, pobjegli u nepoznatom pravcu.

“Prilikom dolaska policijske patrole grupa migranata je uspjela da pobjegne u nepoznatom pravcu, uperivši pištolj prema policijskoj službenici”, rekla je Miljanovićeva.

U munjevitoj i uspješnoj potrazi za grupom migranata bili su angažovani službenici Policijske uprave Banjaluka i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske i Helikopterski servis.

/Nezavisne/

PODIJELI