POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI POVODOM DANA REPUBLIKE

0
1241

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, povodom proslave 9. januara – Dana Republike, preduzima pojačane mjere radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu, te poziva sve građane Srpske da ovaj praznik proslave u miru i dostojanstveno.

Građanima koji budu željeli da prate svečani defile u Banjaluci iz MUP-a savjetuju da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete, jer će im biti oduzeti.

Zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, savjetuje se građanima da ne nose ruksake i torbe, te da imaju neki identifikacioni dokument, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Akreditovani predstavnici medija treba da jasno istaknu akreditaciju, bez koje neće moći da uđu u Sportsku dvoranu “Borik”, a dužni su i da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medija, druge subjekte i građane da je, radi bezbjednosti učesnika, 9. januara na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova

PODIJELI