Pokrenut portal namijenjen privrednicma

0
375
Pokrenut je koristan portal namijenjen svim građanima, ali prvenstveno privrednicima. Portal na kojem se mogu pronaći sve informacije neophodne za početak i obavljanje raznih poslova pokrenulo je Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

“Kroz nekoliko klikova mogu da saznaju šta je to potrebno npr. za osnivanje jednog frizerskog salona ili automehaničarske radnje. Znači, sva ona dokumentacija koja je potrebna i koje su procedure, odnosno institucije nadležne za izdavanje tih dozvola,” kaže Zlatan Klokić, ministar za ekonomske poslove i regionalnu saradnju Republike Srpske.

I ranije je postojao sličan portal, ali bio je komplikovaniji i raspolagao je sa manje informacija. Sistem će se nastaviti razvijati i uskoro će se na njemu nalaziti još više korisnih stvari, kažu iz Udruženja poslodavaca.

“Tu možete vidjeti potrebnu dokumentaciju za registraciju, koje su to sve za određene poslove potrebe, šta sve trebate uraditi, tako da mislim da, kako za strane investitore tako i za domaće, koji još nisu osnovali firmu, to može biti velika pomoć,” rekao je Saša Trivić, iz Udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Portal je jednostvano i pronaći. Ukucate u Gugl pretraživač  “Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje” i sve je nadohvat ruke, odnosno miša.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here