POKRENUTA AKCIJA “ZA SRĐANOVU KUĆU”

0
612

Osmogodišnjem Srđanu Daničiću koji nakon očeve pogibije živi sa majkom Brankom u skromnoj, nedovršenoj kući u selu Šarinci najveća želja je da dobije siguran krov nad glavom, kupatilo i novi televizor.

Ova porodica je prvo oko dvije godine živjela u drvenoj baraci, koja i danas stoji kao svjedok teškog životnog puta porodice Daničić. Potom su uspjeli da izgrade i pokriju skromnu kuću, koja je nakon Željkove pogibije u saobraćajnoj nesreći ostala nedovršena.

U teškim trenucima koliko su mogli pomagale su im komšije, ali sve to nije dovoljno da Srđan i njegova majka žive sigurni da ih neće zadesiti nova nevolja.

Prije nedavnog nevremena oluja im je polupala crijep na kući, posljedice su sanirane, ali je ostao strah od svakog narednog tmurnog oblaka.

“Sama se borim, ali to nije dovoljno da se kuća dovrši. Zamolila bih sve dobre ljude koji mogu da pomognu u građevinskom materijalu, ne treba mi novac, samo da nam se pomogne da se kuća završi i bude sigurna za život, da mi dijete ima kupatilo” , kaže ova samohrana majka, koja radi na dnevnicu u selu kako bi obezbjedila osnovno za život.

Branka kaže da posao ne bira, radi sve što treba – čisti po kućama, kopa na njivama, a u svemu je prati Srđan jer je još uvijek malen da ostaje samostalno kod kuće.

Nevolja nikada ne ide sama, već sada treba razmišljati o predstojećoj zimi, kupiti drva, a nakupilo se i duga za utrošenu struju.

“Dolazili su već da nam isključe struju, ali ja kada idem na dnevnicu odvojim koliko mogu novca da platim. Očekujem ponovo ili da dođu ili da pošalju opomenu” , priča Branka.

Srđan završava prvi razred, nastavu kao i ostala djeca prati preko tv programa, ali na televizoru koji je već zastario, pa mu je želja da dobije novi uređaj.

Da se pomogne ovoj porodici na društvenim mrežama pokrenuta je akcija “Za Srđanovu kuću”. Kako su administratori stranice objavili opština Prnjavor će preuzeti troškove zamjene krova. U planu je da se uz pomoć plamenitih ljudi riješi i problem kanalizacije, omalterišu zidovi, urade glazura, podne i zidne obloge, postave prozori i ulazna vrata, kupi namještaj i potrebni kućanski aparati. U Unikredit banci na ime Branka Vrhovac za uplatu novčanih sredstava otvoren je žiro račun broj 5517 – 2025 – 8096 – 1556.

/Srna/Tamara Stojanović/

PODIJELI