Pokušao pobjeći iz zatvora prerušen u svoju kćerku (Video)

0
524

Vođa brazilske bande pokušao je da pobegne iz zatvora, tako što se prerušio u svoju ćerku.
Klauvino da Silva nosio je gumenu masku i periku kako bi izašao iz zatvora u Riju, očigledno planirajući da ostavi ćerku unutra, saopštili su vlasti u nedjelju, prenosi “The Guardian”.

Da Silva, poznat i kao “Shorti”, pokušao je da napusti zatvor u zapadnom dijelu Rija de Žaneira obučen u odjeću svoje ćerke, ali njegova nervoza ga je odala, rekli su zatvorski zvaničnici.

Očigledno da je njegov plan bio da ostavi ćerku (19) u zatvoru. Policija proučava njenu ulogu saučesnika u neuspješnom pokušaju bjekstva iz zatvora Gericino.

Državni sekretar uprave zatvora u Riju objavio je fotografiju i video na kome se vidi Da Silva kako skida masku i dio odjeće, i izgovara njegovo puno ime.

Vlasti su saopštile da je Da Silva bio dio rukovodstva Crvene komande, jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa u Brazilu koja je kontrolisala trgovinu drogom u velikom dijelu Rija.

Nakon neuspjelog pokušaja za bjekstvo, da Silva je prebačen u jedinicu zatvora maksimalne sigurnosti i suočiće se sa disciplinskim sankcijama, rekli su zvaničnici.

PODIJELI