Poledica u višim predjelima, jak vjetar na području Kneževa

0
329
BANjALUKA- Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, poledica je moguća u višim predjelima, a vozačima na području Kneževa skreće se pažnja na povremeno jake udare vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putnim pravcima Livno-Kamensko i Prisika-Tomislavgrad-Šujica smanjena je vidljivost zbog magle. Jakih udara vjetra ima i na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Dodatan oprez neophodan je i na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona, kao i na putevima gdje se izvode radovi i na tim mjestima je obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Radovi su aktuelni na magistralnom putu Banjaluka-Stari Majdan, te regionalnom putevima Šipovo-Novo Selo, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom,

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Jablanica-Mostar, Jajce-Donji VakuF, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

PODIJELI