Poletio prvi avion na liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg

0
349

Avio-kompanija Rajaner saopštila je da je sinoć poletio prvi avion na novoj liniji Geteborg-Banjaluka-Geteborg, koja je uspostavljena od juče na banjalučkom aerodromu.

– Ovim promotivnim letom kompanija Rajaner donosi i akciju na cijene karata – saopšteno je iz Rajanera.

Ova vodeća evropska vazduhoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka-Geteborg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja Rajanera za ovu godinu.

Pokrenuta je i prodaja karata po promotivnoj cijeni od 14,99 evra za putovanja do decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici Rajanera do utorka u ponoć 27. oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja Rajanera, te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

– Nastavljamo odličnu saradnju sa kompanijom Rajaner – rekao je Račić.

U saopštenju Aerodroma Republike Srpske – Banjaluka, podsjetili su da je pandemija virusa korona negativno uticala na održavanje i razvoj avio-saobraćaja na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 odsto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 odsto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije Er Srbija na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta sedmično /ponedjeljak i petak/ i Rajaner sa letovima Geteborg-Banjaluka-Geteborg, takođe dva puta sedmično /petak, nedjelja/ .

U saopštenju banjalučkog aerodroma se navodi da su u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg saobraćaja.

/Srna/

PODIJELI