Policajac ubistvo skrivao 13 godina

0
612

Goran Jeličić, policajac iz Kozarske Dubice, osumnjičen za ubistvo sugrađanke Irene Predojević, sproveden je, juče oko 14 časova, u prijedorsko Okružno javno tužilaštvo. Nakon ispitivanja, tužilac će, sudu, uputiti prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Da će Jeličiću biti određen pritvor danas nikoga nije iznenadilo, ali nema ko se u Dubici nije iznenadio sinoć kada se saznalo da je policajac, i dubički sportista, uhapšen zbog sumnje da je brutalno ubio Irenu Predojević prije 13 godina.

“Juče oko 14 časova mi smo lišili slobode jedno lice za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo teško ubistvo na području Kozarske Dubice, tačnije, Irene Predojević, koje je izvršeno sedmog avgusta 2005. godine. Radi se o teškom, ubistvo koje je izvršeno na svirep i brutalan način gdje je žrtva zadavljena a nakon toga zapaljena”, rekao je Darko Ćulum, direktor policije.

Kuća osumnjičenog policajca Jeličića, u kojoj živi sa nepokretnom majkom, jutros je pretresena. Oko, i ispred kuće specijala, inspektori, policajci koji su radili na obezbjeđenju pretresa.

Sve su posmatrale komšije. Pred kameru nisu htjeli. Samo su odmahivali rukom. Kao da sumnja na ubistvo nije bila dovoljna, mnogi su se šokirali i kad su čuli šta je pronađeno u kući.

“Policijski službenici su pronašli veću količinu eksplozivnih materija, veliku količinu naoružanja kao i drugih borbenih sredstava koja mogu da imaju veliku razornu moć”, kaže za ATV Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično, pronađeni su, između ostalog, ručni bacač, hiljadu metaka različitog kalibra, pištolj, puška, brojna minsko eksplozivna sredstva. Tako je, osim izvještaja za teško ubistvo, protiv Jeličića podnesen i izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružjem i eksplozivnim materijama.

Nezvanično, Jeličić, odranije, ima prijave za falsifikovanje i nanošenje tjelesnih povreda. U policiji radi od 1993. godine. Iz MUP-a je stigla potvrda da je suspendovan sa radnog mjesta. To što je za ubistvo osumnjičen policajac, još i nagrađivani karate trener koji radi sa djecom, Dubičane je šokiralo.

U ime porodice ubijene Irene, za razumijevanje je zamolila njena majka. Ona, i mlađa ćerka, nisu željele pred kameru. Mileva Predojević je u kratkom telefonskom razgovoru rekla da vijest o hapšenju osumnjičenog dočekuje sa olakšanjem jer je porodica godinama u agoniji zbog toga što nisu znali ko je, i zašto, ubio njihovu ćerku. Milevin suprug, Irenin otac, preminuo je prije tri godine. U Dubici kažu od tuge. I sahranjen je pored ćerke.

Irena Predojević nestala je u noći između šestog i sedmog avgusta 2005. godine nakon izlaska sa prijateljicama. Porodica je sedmog avgusta ujutro prijavila njen nestanak a tijelo je pronađeno nekoliko stotina metara od kuće.

O slučaju se tek povremeno govorilo u proteklih 13 godina a onda je, kao bomba, odjeknula vijest o hapšenju policajca osumnjičenog za ubistvo. Čini se da je ovo slučaj o kome će se, itekako, još govoriti.

(ATV)

PODIJELI