Policajci u FBiH traže isplatu 1.000 KM kao u Srpskoj

0
247

Policijski službenici u Federaciji BiH zatražili su  finansijsku pomoć od vlasti, pišu federalni mediji.

Iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH traže od vlasti da finansijski pomogne policajcima kao što je to učinjeno u Republici Srpskoj.

– Uvažavajući izuzetan doprinos koji daju policijski službenici u vrijeme aktuelne krize izazvane pandemijom virusa korona, gdje pored redovnih poslova i zadataka, moraju provoditi niz naredbi nadležnih štabova, organa i institucija, čime se dodatno izlažu direktnim prijetnjama zaraze ovim virusom, zahtijevamo da Vlada Federacije BiH, kao i vlada kantona u Federaciji, ali i Savjet ministara, nađu mogućnost i finansijski pomognu sve policijske službenike koji su radno angažovani u vrijeme ove krize sa novčanim iznosom od po 1000 KM – poručili su iz Unije samostalnih sindikata policije FBiH.

Predsjednik Unije, Mirza Hadžiabdić, rekao je da je “policija i ovaj put pokazala ogromnu predanost i spremnost da odgovori svim zadacima koji su pred nju postavljeni u vrijeme teške krize, pa je, po uzoru, na kolege iz Republika Srpska, sasvim očekivano da ostvare isti vid pomoći”.

Podjećamo, Republički štab za vanredne situacije donio je juče Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći policijskim službenicima u Republici Srpskoj, u iznosu od 1.000 KM.

/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here