POLICIJA NA TERENU U protekla 24 časa zabilježeno 95 prekršaja, incident u PRNJAVORU

0
777

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 37 građana zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osobama sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova.

Prekršajno je sankcionisano i 57 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 do nedjelje u 18 časova, saopšteno je iz Ministartsva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Iz MUP podsjećaju da su od ove zabrane izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

U protekla 24 časa evidentirana je i jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije i kojoj je uručen prekršajni nalog, kao i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

U 1.35 Policijskoj stanici Prnjavor radnik JP „Autoputevi Republike Srpske“ prijavio je da je nepoznata osoba došla pješke na naplatno mjesto „Prnjavor“ na autoputu „9. januar“ i napravila štetu kod naplatne kućice, nakon čega je pobjegla.

Policijski službenici su obavili uviđaj i utvrdili je da je nepoznata osoba iz kolovoza iščupalo vertikalnu plastičnu zapreku, polupalo staklo na svjetlosno-signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto, a nakon toga oštetilo kamere.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka događaj je kvalifikovao kao krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je djelo izvršeno u vrijeme zabrane kretanje svih lica na javnim površinama.

MUP Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona COVID-19 u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

srpskainfo.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here