Poliglote iz Šibovske

0
1390

Uz nastavu srpskog,engleskog i njemačkog jezika,polaznici Osnovne škole „Petar Kočić“ u Šibovskoj već godinama imaju mogućnost učenja i italijanskog jezika.Mladi su zainteresovani za strane jezike,a kao izborni predmet,sve više se odlučuju da uče italijanski jezik.Predvodi ih profesorica Slavica Kovačević-Kalaba (na slici ,sa svojim đacima),koja je u ovoj ustanovi angažovana već osam godina.

-Rodom sam  sa ovog područja i drago mi je što sam baš ovdje angažovana u radu sa mladima.Učenici su vrijedni,uporni i istrajni,a nedavno smo u našem kabinetu dobili računare i drugu opremu,što nam pomaže u učenju ovog jezika,kaže profesorica Kovačević-Kalaba.

Među polaznicima je i Miroslav Vuković,koji je šest godina boravio u Italiji ,ali se vratio u zavičaj,gdje zajedno sa Anđelom Simić,Sandrom Ivanović ,Nikolom Jokićem,Davidom Roverom,Srđanom Božunovićem,Sarom Ivanović i ostalim drugarima,stiče nova saznanja o italijanskom jeziku.

U okviru nastave mladi polaznici škole u Šibovskoj pokazali su se i kao dobri interpretatori brojnih  italijanskih muzičkih hitova,pa vedri tonovi često odjekuju iz učionice.

Na ponos svoje profesorice,direktora škole Mladena Simića i svih onih koji čine ovu školu,koja postoji više od 110 godina,polaznici nastave italijanskog jezika  iz Šibovske imali su ovih dana ,povodom međunarodnog Dana tolerancije, zapažen nastup i na prigodnom programu regionalnog karaktera,organizovanog u školi „Nikola Tesla“ u Prnjavoru.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here