Političko podmlađivanje presudno za prelazak u novu partiju: Savko Tubak na korak do DNS

0
461

Posle odluke da napusti Socijalističku partiju u Prnjavoru odbornik u lokalnoj Skupštini opštine Savko Tubak je na korak do DNS.

Tubak je za „EuroBlic” rekao da je njemu najprihvatljivija politika partije Marka Pavića, posebno zbog odluke da pruži šansu mladima.

 – To u mojoj bivšoj partiji na lokalnom nivou SP, gde uvažavam predsednika Petra Đokića i njegove najbliže saradnike, nije moglo da se primeni. Ne kažem da ću pristupiti DNS, ali oni su mi najbliži, njihova politika – istakao je Tubak.

Ukoliko se to dogodi, DNS će ponovo postati parlamentarna partija u Skupštini opštine u Prnjavoru, dok će SP izgubiti mesto u SO.

– DNS je po mojim shvatanjima prihvatljiv, jer je u političkom centru, spreman i sposoban da insistira na svojim stavovima, na principima koji su suprotstavljeni i vlastima i opoziciji. To kod mene ima simpatije i u mnogome određuje pravac moga budućeg delovanja – objašnjava Tubak.

U DNS kažu da je ovaj odbornik delovao korektno u Skupštini opštine te da su njegovi stavovi upravo na liniji koju zagovara ova partija.

– Bili bi veoma zadovoljni ukoliko se Tubak opredeli za saradnju sa DNS. Smatram to obostrano korisnim i sa njim ćemo uskoro detaljno razgovarati – rekao je „EuroBlicu” Dane Malešević, predsednik regionalnog odbora DNS.

Podsećamo, čelnici DNS u ovom gradu, deleći pozicije u lokalnoj skupštini i izvršnoj vlasti, godinama su bili Srećko Aulić i Bore Mitrić. Njih dvojica smenjivali su se i u odborničkim klupama počev od 2008. godine kada je Aulić izabran u SO.

Njega je potom u dva poslednja mandata i ukupno osam godina odborničkog staža nasledio Mitrić. Međutim, rezultatima ove stranke na lokalnim izborima nije bio zadovoljan Marko Pavić koji je raspustio OO DNS i uz asistenciju Maleševića osvežio partijske redove u ovoj opštini.

– Imamo rast članstva, novih ljudi i ideja. To nam daje mogućnost većeg uticaja, posebno izvršavanja obaveza i obećanja datih našim biračima – rekao je Pavić, prilikom predstavljanja nove stranačke strukture u Prnjavoru.

Osim Dragana Radića, novog predsednika OO DNS, čelnik Aktiva mladih ove partije je Mile Šljivić.

Poverenje Šikarcu

Dok traju pregovori sa Tubakov o njegovom prelasku u DNS, opštinski odbor NDP reizabrao je Miru Šikarca na mestu predsednika ovog odbora u Prnjavoru.

– Zadovoljni smo odzivom naših članova i uopšte njihovim učešćem u radu stranke, jer izuzetno veliko prisustvo na Skupštini potvrđuje odgovornost koji članovi imaju prema svom angažovanju u NDP – rekao je Šikarac.

Kaže da su u novi saziv rukovodstva NDP u Prnjavoru izabirani odgovorni i vredni.

M. Pilipović –  Blic

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here