POLUMARATON U BRČKOM: Najviše nagrada u rukama braće Samardžić

0
287

Juče je u Brčkom održan prvi međunarodni polumaraton, u organizaciji Atletskog kluba Kros na čelu sa Davorom Todorovićem.

Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba Maraton Brčko i Slađana Stamenković iz Atletskog kluba Crvena zvezda iz Banatskog Brestovca pobjednici su prvog međunarodnog polumaratona koji je održan danas u Brčkom.

Najbrži u trci na pet kilometara bili su Srđan Samardžić iz AK Maraton iz Brčkog u muškoj i Magdalena Katana iz AK Prnjavor u ženskoj konkurenciji.

Učesnik, koji je trčao 21 kilometar u ime Meridian kladionica je Aleksandar Tutić. On je distancu od 21 kilometar i 170 metara istrčao u zvaničnoj trci polumaratona za odličnih 1:45;22, s prosjekom od pet minuta po kilometru. Na dostojanstven, sportski način u duhu kolektiva, jer Meridian nema granice kada je u pitanju sportski duh i druženje. Njihov pozitivizam i dobra energija su uvijek prepoznatljivi.

Održano je i prvenstvo Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, a pobjednik u oba prvenstva muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić, dok je u ženskoj konkurenciji prvenstvo BiH osvojila Dijana Manđeralo iz AK Puls Tomislavgrad, a prvenstvo Republike Srpske Lusija Kimani.

Organizatori su nakon trke rekli kako očekuju da polumaraton kao ovogodišnji, na kojem je učešće uzelo oko 160 takmičara, nastavi sa pozitivnom pričom i postane tradicionalni međunarodni polumaraton.

 

PODIJELI