Pomoć za višečlane porodice: Na humanitarnom sajmu knjiga prikupljeno više od 1.500 KM

0
340
ПРЊАВОР, 6. ОКТОБРА /СРНА/ - Хуманитарни сајм "Књига из блока".

Na prvom humanitarnom sajmu “Knjiga iz bloka” održanom u Prnjavoru donacijama je prikupljeno 1.746 KM, a sredstva će posredstvom Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” biti usmjerena za pomoć višečlanim srpskim porodicama koje žive u teškim uslovima.

Direktor Narodne biblioteke Prnjavor Dušan Marić zahvalio je svima koji su u protekla dva dana posjetili štand sa ponuđenim knjigama i donacijom pomogli one kojima je to najpotrebnije.

Ponosni smo na Prnjavor, koji je i ovog puta pokazao da je grad velikog srca. Sva prikupljena sredstva uplaćena su na račun Humanitarne organizacije `Srbi za Srbe` – rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, knjige koje nisu prodate biće proslijeđene u narednu lokalnu zajednicu u kojoj se bude održava sajam.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” za 18 godina postojanja prikupila je 13 miliona evra donacija i pomogla više od 3.200 srpskih porodica.

Organizacija koja okuplja više od 100.000 donatora pomogla je da 1.500 mališana dobije krov nad glavom, a u njihovoj bazi trenutno je više od 2.000 porodica koje čekaju pomoć.

srna

PODIJELI