Popravka kvara na kamionu kod Dervente kobna za Banjalučanina, usmrtila ga kabina

0
554

Popravka kvara na kamionu bila je kobna za Banjalučanina Milovana Railića (59), čije je beživotno tijelo pored puta pronašla policijska patrola u Modranu, na magistralnom putu Doboj – Derventa.

U nedjelju kasno popodne patrola Policijske stanice Derventa, krećući se tim putem, uočila je pored ceste kamion marke mercedes, a kada se zaustavila na licu mjesta je zatekla stravičan prizor.

“Između prednjeg točka, na koji je bila spuštena kabina, i blatobrana patrola je uočila lice koje nije davalo znakove života”, navode u Policijskoj upravi Doboj te dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

Smrt vozača kamiona potvrdio je na licu mjesta i ljekar mrtvozornik derventskog Doma zdravlja.

Policajci su u kamionu pronašli lična dokumenta i na taj način identifikovali stradalog, koji je inače radio za preduzeće “Braća Pavlović” iz okoline Laktaša, koje se bavilo transportom, a kamion pripada toj firmi.

“U blizini kamiona je pronađen alat, tako da je moguće da je stradali imao kvar na vozilu, koji je pokušao sam da popravi, ali ga je prikliještila kabina, koju je podigao kako bi otkrio o kakvom kvaru je riječ”, priča naš izvor.

Jedan od vlasnika firme je kratko prokomentarisao da su i oni bili na mjestu nesreće i da ne znaju sa sigurnošću šta se desilo. Potvrdio je da je to bio njihov kamion i da je Railić zadnje dvije godine radio za njih.

Na lice mjesta su došli i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa i Auto-moto društva iz ovog grada, koji su izvukli Railićevo tijelo, a odmah je obavljen i vanredni tehnički pregled kamiona.

S obzirom na to da je Railić već bio mrtav kada su ga policajci pronašli, tačno vrijeme smrti biće utvrđeno tokom obdukcije, koja će na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj biti obavljena u prosekturi tamošnje bolnice “Sveti apostol Luka”.

nezavisne

PODIJELI