Poskupljenje struje privredi na teret građana

0
383

Sa poskupljenjem električne energije za privredu, neće se završiti samo na trošku za privredu, nego će teret poskupljenja ponijeti i građani, kroz skuplje proizvode i usluge u čijoj proizvodnji učestvuje električna energija – istakao je danas na pres konferenciji u Banja Luci Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

TV K3

„Neodgovorni vlastodršci ponovo idu rukom u džep građana na neodgovoran način. Nedopustivo je da se povećava cijena struje privredi jer je niska cijena eletrične energije bila jedna od glavnih komparativnih prednosti privrede Srpske, kako za domaće tako i za strane investitore“ – kazao je Stanić.

Šef Кluba poslanika SDS u NSRS je istakao da SDS smatra da privredi nije potrebno povećanje troškova nego je potrebno da se na bazi smanjenja troškova povećaju plate kako bi se time zaustavio odlazak mlade radne snage iz Republike Srpske.

„Vlast sračunato ide na povećanje električne energije kako bi još više pomogli zainteresovanim za kupovinu Elektroprivrede Republike Srpske kako taj zainteresovani ne bi imao problem sa visinom cijene struje i imao osiguran profit na najvećem bogatstvu Republike Srpske“ – rekao je Stanić.

Stanić je kazao da od 2006. godine do danas nivo bruto ličnih dohodaka u Elektroprivredi RS je porastao za 100 miliona КM, a taj novac se odnosi na stranačko zapošljavanje kadrova SNSD-a i njihovih političkih trabanata.

„Lično mi je Drago Кalabić rekao da mu je, dok je bio rukovodilac područnice Elektroprivrede u Prnjavoru, donijet račun kompanije „Nikolić“od 48 hiljada КM. Radnici su otkrili da je posla bilo u vrijednosti 1600-1800 КM. Znači posao od 1600-1800 КM se fakturiše sa 48 hiljada КM struje. Кalabić je naravno pocijepao taj račun a time je pocijepao i svoje radno mjesto rukovodioca Elektroprivrede u Prnjavoru“ – kazao je šef Кluba poslanika SDS.

Stanić je pozivao Vladu RS da se odgovorno ponaša prema resursima Republike Srpske i da smijeni neodgovorna rukovodstva Elektroprivrede ukoliko ih ne podržavaju.

„Podučujemo građanima, poslodavcima, Privrednoj komori i svim drugim organizacijama da podržavamo svaku vrstu otpora prema poskupljenju električne energije. Ne mogu građani Republike Srpske cijenom struje plaćati sve krađe i nedomaćinsko poslovanje Elektroprirede Republike Srpske“ – zaključio je Stanić.

BN TV

PODIJELI