Poslovna zona Vijaka: “Ferostil-mont” izgradio novi objekat (FOTO)

0
145

Preduzeće „Ferostil-mont“ koje se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukacija izgradio je novi objekat u Poslovnoj zoni „Vijaka“ u Prnjavoru. Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš posjetio je ovim povodom novi objekat i poručio da Poslovna zona dobija svoj pravi izgled.

Samo godina dana bila je potrebna preduzeću „Ferostil-mont“ da kompletnu proizvodnju koja je poslovala u zakupljenim prostorijama na lokaciji bivšeg „Jelšingrada“, preseli u novoizgrađeni objekat u poslovnoj zoni „Vijaka“. Praktično kažu nisu imali nijedan dan zastoja u proizvodnji, a sve zahvljajući Gradskoj upravi, koja je u veoma kratkom roku obezbijedila svu neophodnu dokumentaciju.

“Zahvalio bih se i svim izvođačima koji su sa nama učestvovali u izgradnji objekta, a dio radova smo i mi sami izveli, a dio naši kooperanti sa kojima imamo dobru poslovnu saradnju. Takođe bih se zahvalio i našim kupcima, prvenstveno kompaniji EFT “Stanari”, koji su nas podržali, u nama prepoznali poslovnog partnera koga treba podržati i sarađivati. Naša saradnja datira praktično od kada je kompanija EFT došla u Stanare, tako da nam je na neki način to bio vjetar u leđa, ali sa druge strane i obaveza da izgradimo objekat i krenemo proizvodnju”, kaže član Uprave preduzeća “Ferostil-mont” Zoran Stanić.

„Ferostil-mont“ je preduzeće koje se prvenstveno bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija. Dio proizvoda plasiraju i na tržište Austrije.

“Izvodimo i radove kompletnih industrijskih i namjenskih objekata, po sistemu ‘ključ u ruke’. Na teritoriji Prnjavora, Dervente i šire u saradnji sa kooperantima izveli smo mnogo velikih objekata”, objašnjava Stanić.

Preduzeće „Ferostil-mont“ zapošljava oko 60-ak radnika, a određen broj učenika u ovo preduzeće dolazi na praksu. Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš zahvalio je rukovodstvu ovog preduzeća što doprinose razvoju ovog grada.

“Želim posebno da se zahvalim gospodinu Staniću, jer je i on lično uvijek meni na usluzi, kada su potrebne bilo kakve konsultacije vezano za privredu, pa i za njegovu struku, a i ja sam, sam mnogo od njega naučio i zaista velika zahvalnost. Vidimo i da je jedan broj učenika iz Centra srednjih škola “Ivo Andrić” ovdje na obuci i da će to sutra biti radnici i ove firme i naravno, budući nosioci razoja naše lokalne zajednice”, kaže gradonačelnik Tomaš.

U poslovnoj zoni „Vijaka“, svoje pogone u proteklom periodu izgradila su preduzeća „Rizba“, „Go pack“, pekara „Cvijeta“, a u toku je izgradnja objekta preduzeća „Leburić komerc“. Takođe, planirana je i izgradnja mljekare iz čijih pogona će izlaziti kvalitetni domaći sirevi.

TV K3 / Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI