Postavljen prvi parkomat u Prnjavoru

0
915

Parking prostor u blizini nekadašnje Robne kuće “Prima” u Prnjavoru dobio je prvi multifunkcionalni uređaj, parkomat, koji će vozačima olakšati kupovinu parking karte, ali će imati i druge pogodnosti.

Predstavnik firme “BSI” / Business Software Intelligence/, koja je razvila ovaj uređaj, Vladislav Knežević, istakao je da parkomat predstavlja produženje parking sistema koji već postoji,

“Ovaj uređaj vam omogućava da kupite parking kartu, možete da unesete registarski broj i on vam omogućuje da produžite parking SMS-om, ne morate da nosite tiket u vozilo” kazao je Knežević.

Pošto se radi o multifunkcijskom uređaju, u narednom periodu planirano je da se razvije još više aplikacija, kao što su dopune za mobilne telefone, prodaja raznih vaučera, kalendar dešavanja u gradu, kako bi se promovisali turistički potencijali i druge aplikacije.

Foto: Aleksandar Atić
Nakon šestogodišnjeg takozvanog običnog sistema naplate, danas smo testirali parkomat, mašinu koja nudi mnogo mogućnosti, kazao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

“Jedna od mogućnosti je naplata parkinga, ali ono što bih istakao je to da radnici koji rade u sistemu kontrole parkomata mogu u realnom vremenu da prepoznaju sve aktivnosti na parkomatu” kazao je Tomaš.

Pored naplate parkinga, na parkomatu trenutno rade još dva sistema, mapa grada preko koje su prezentovane sve ulice u gradu i važniji objekti, tei mapa lokalne zajednice, koja će u narednom periodu biti odličan način prezentacije dešavanja.

Treba napomenuti da je “BSI”, prnjavorska firma koja posluje već desetak godina na području naše lokalne zajednice, a pored Prnjavora posluje i u drugim gradovima.

Parkomat, koji je danas pušten u rad u Prnjavoru, prvi je ove vrste izgrađen u firmi  “Business Software Intelligence – BSI” d.o.o. Prnjavor, a i načelnik Tomaš je izrazio uvjerenje da će ovakav proizvod u narednom periodu postati odličan izvozni proizvod, kako opštine Prnjavor, tako i Republike Srpske. /Marijan Popadić. prnjavorlive.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here