Poštovanjem saobraćajnih propisa doprinijeti zaštiti djece

0
512

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da svi učesnici u saobraćaju, posebno vozači, budu odgovorni u saobraćaju i da poštovanjem saobraćajnih propisa i znakova doprinesu zaštiti djece u saobraćaju, imajući u vidu da sutra počinje nova školska godina u Srpskoj.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS

Početkom školske godine očekuje se povećano prisustvo djece u saobraćaju, a za određeni broj njih to znači i prvo samostalno učestvovanje u saobraćaju, te će biti pojačano angažovanje policijskih službenika sa ciljem zaštite ove kategorije učesnika, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se podsjeća da MUP Srpske tradicionalno realizuje akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” koja se organizuje sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.

Tokom septembra u urbanim zonama i blizini školskih objekata pojačaće se prisustvo policijskih službenika sa ciljem regulisanja saobraćaja, smanjenja brzine vožnje i omogućavanja bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije.

Pojačaće se kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece, a ona vozila koja svojim stanjem odaju sumnju da su tehnički neispravna biće upućena na vanredni tehnički pregled.

Јedna od aktivnosti biće organizovanje predavanja za učenike u osnovnim školama da bi se najmlađi učenici upoznali o osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.

PODIJELI