“POŠTUJEMO ODLUKU, HRABRA ŽENA” Kako su na ostavku Tereze Mej reagovali Merkelova i Junker

0
227

Njemačka kancelarka Angela Merkel “s poštovanjem” je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona “hrabra žena, koju mnogo poštuje”.

Portparolka EU Mina Andrejeva rekla je da je za Junkera emotivno bilo da gleda obraćanje Mej, u kojem je najavila da će 7. juna podnijeti ostavku na mjestu liderke Konzervativne partije, odnosno premijerke, i dodao da se on lično nije obradovao zbog toga. Andrejeva je istakla da će Junker u istoj mjeri poštovati nasljednika Tereze Mej i da će s njim uspostaviti radan odnos.

Portparolka njemačke kancelarke Martina Fic naglasila je da će Merkelova nastaviti da blisko sarađuje sa nasljednikom Mejove na sprovođenju mirnog Bregzita.
– Mi i EU kao cjelina zainteresovani smo da se pronađe dobro rješenje u Britaniji. za Bregzit, poručila je Fic.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je danas da će 7. juna podnijeti ostavku na mjesto liderke Konzervativne partije, što automatski znači i predsjednice vlade, čime će otvoriti put da novi lider stranke i premijer pokuša da prekine zastoj oko Bregzita.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here