Potpisan sporazum o izgradnji sportskog fudbalskog centra u Prnjavoru

0
227

U Prnjavoru je danas potpisan sporazum o izgradnji sportskog fudbalskog centra koji će biti realizovan u okviru projekta „FIFA gol“ ,prvog projekat ovakve vrste koji će se realizovati u Republici Srpskoj, a za šta je opštini Prnjavor odobreno oko 300.000 dolara.

Sporazum su potpisale četiri strane i to predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Fudbalskog kluba „Ljubić“ Prnjavor Zoran Deket.

Ovaj sportski kompleks je od izuzetnog značaja kako za opštinu Prnjavor tako i za cijelu Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, njihove fudbalske saveze i za region, istakao je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević.

„ Izgradnja centra će biti značajna i za mladost Prnjavora jer ovdje neće dolaziti samo fudbaleri već svi sportisti. Takvo nešto nismo imali na ovim prostorima“ , rekao je Kovačević.

Fudbalski i sportski centar u Prnjavoru imaće glavni teren sa prirodnom travom i pomoćni sa vještačkom travom, ali i objekat sa potrebnim propratnim sadržajima, precizirao je vršilac dužnosti izvršnog direktora administracije Nogometnog saveza BiH Nihad Hodžić.

„U prvoj fazi radit će se pomoćni teren sa vještačkom travom i time otvaramo priču oko kompletnog sportskog centra koji će na neki način biti trening centar i za sve selekcije Fudbalskog saveza RS , ali i Nogometnog saveza BiH“ , rekao je Hodžić.

Potpisivanjem ugovora danas je napravljen konkretan potez za realizaciju projekta „FIFA gol“ i donaciju sredstava koju opština Prnjavor treba da dobije od Nogometnog saveza BiH i FS RS, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

„Obaveza donatora je da osigura 300.000 dolara za realizaciju projekta, obaveza opštine Prnjavor je da obezbijedi lokaciju i potrebne dozvole, FK„Ljubić“ ima obavezu da obezbijedi projektnu dokumentaciju“, rekao je Tomaš i dodao da je izrada tehničke dokumentacije pri kraju, a čim sredstva budu na računu pristupiće se raspisivanju tendera i izboru izvođača radova.

„Jedna od obaveza opštine je da upravlja kompletnom infrastrukturom koja bude izgrađena, da omogući da sve fudbalske selekcije u RS i BiH, ali i druge selekcije koriste ove terene “ , rekao je načelnik Tomaš i pojasnio da se sredstva za ovu namjenu moraju realizovati do kraja ove godine.

Tomaš kaže da izgradnjom sportskog kompleksa koji će se nalaziti u industrijskoj zoni Vijaka mnogo dobijaju i Opština Prnjavor i Republika Srpska. Još jednom je naglasio da je za Prnjavor čast što je izabran da bude svojevrsni fudbalski centar, što se može zahvaliti i predanom radu FK „Ljubić“ u proteklom periodu.

Budući sportski centar biće na dobrobit svih građana i moći će ga koristiti svi klubovi i sportisti iz Prnjavora jer je osim fudbalskih terena planirana je izgradnja i atletske staze kao i teretane, istakao je predsjednik FK „Ljubić“ Zoran Deket, zahvalivši se pri tome svima koji su omogućili da Prnjavor postane sjedište jednog ovakvog sportskog fudbalskog centra.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here